In voor zorg congres

27-05-2013

Zorgverband en OZO: het virtuele verzorgingshuis

Sprekers: Barbara Nieuwkoop, Zorgverband en Cindy Hobert, projectleider OZO en tevens praktijkmanager van de betreffende huisartsenpraktijk

Beschrijving: In Luttenberg/Raalte draait het project OZO, een samenwerkingsverband tussen huisarts, thuiszorg en gemeente waarin alle zorg en welzijn voor ouderen wordt samengebracht. Het uiteindelijke samenwerkingsverband is in een versnelling gekomen door de toepassing van het Virtueel Verzorgingshuis. Tijdens de presentatie wordt het samenwerkingsproces met de verschillende partijen belicht: hoe zijn ze tot een overeenkomst gekomen, wat zijn de afspraken, wat zijn de relaties met zorgverzekeraar, enz. Wat zijn mogelijke financieringsstructuren (ZVW) en langdurige samenwerkingsconstructies met diverse partijen.