Via het internet

De Zorgverband software wordt aangeboden als ‘Software as a Service’. Dat wil zeggen dat de software op het internet draait (in de cloud) en bereikbaar is via elke computer die toegang tot het internet heeft. De software draait in een professioneel data centrum. Men heeft binnen de organisatie geen ICT kennis nodig om de software te installeren of te onderhouden. Het systeem kan gekoppeld worden aan andere ICT systemen, bijvoorbeeld het HIS van de huisarts.

Alle betrokkenen dienen dus toegang tot het internet te hebben. Een praktische oplossing daarvoor is het gebruik van laptops of tablets met toegang tot een 3G of 4G netwerk. Daarvoor zijn zowel iPads als Android tablets met een minimale schermdiagonaal van ongeveer 10 inch geschikt. Gezien de hoeveelheid informatie op de schermen zijn smart-phones of mini-tablets (7 inch) minder geschikt. Er is veel aandacht geschonken aan het bedieningsgemak van het systeem; daarnaast

  • beschikt het systeem over uitgebreide on-line help faciliteiten, en
  • krijgt men toegang tot de helpdesk van Zorgverband.

U schaft licenties aan voor het aantal cliënten in het systeem. Er worden geen extra kosten gerekend voor:

  • Het aantal professionals en niet-professionals in het netwerk van de cliënt: zij krijgen allemaal toegang tot het systeem.
  • De instrumenten die u inzet.

De voordelen op een rijtje